Посадив газон, але він не росте. Що робити?

0 Comment


Якщо ви думаєте, що посадили газон і забули, ви помиляєтеся. Його треба доглядати. І якщо цього не робити, то трава може загинути. Всі нюанси щодо догляду за газоном дивіться тут https://bonus-club.kiev.ua/.

Щоб газон не загинув, його потрібно правильно доглядати

Минули ті часи, коли вся дачна ділянка була суцільним городом. Тепер садівники та дачники все частіше залишають частину території для активного відпочинку та прагнуть надати доглянутого вигляду своїй ділянці. Для цього вони роблять свій вибір на користь газону. Але багато новачків не знають, як правильно доглядати газон і як правильно стригти траву, щоб вона залишалася зеленою та свіжою. Ось найпоширеніші помилки.

Посадив газон, але він не росте. Що робити?

Помилка 1

Не можна стригти траву в спеку та спеку. Газон може отримати додатковий стрес від обрізки. Найкращий час для стрижки – теплий вечір або наступного дня після поливу.

Помилка 2

Не можна стригти газон одразу після дощу чи поливу, оскільки косарка залишатиме негарні борозни у розмоклому ґрунті.

Помилка 3

За один раз можна скошувати лише 30 відсотків довжини трави. Якщо ви відразу скосите більшу частину трави, що сильно виросла, то це послабить рослини. При цьому газон може сильно пожовтіти або загинути.

Посадив газон, але він не росте. Що робити?

Помилка 4

Багато хто навпаки стрижуть газони занадто часто і залишають маленьку висоту трави. Це також є помилкою. Злаки не можна вистригати коротше 3 сантиметрів, особливо у сильну спеку. Коротка трава погано переносить перегріви та зневоднення. Найоптимальніше – підтримувати висоту від 4 до 6 сантиметрів.

Помилка 5

Якщо ви постелили рулонний газон, його потрібно підстригти на сьомий день після укладання, коли трава виросте приблизно на 9-10 сантиметрів. При першій стрижці зрізають лише 3 сантиметри. Потім важливо молоду траву рясно полити.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *