Чому діти не виконують прохання батьків із першого разу?

0 Comment


Тому що це нереальна вимога, вона нездійсненна. Багатьом батькам здається, що дитина має здібності розуміти і моментально реагувати на прохання буквально з етапу появи мови!

Це велика помилка, і заснована вона на нерозумінні етапів дитячого розвитку і, звичайно, на нашому батьківському егоїзмі, прагненні керувати дитиною як механічною іграшкою.

Послух дитини включає багато різних факторів, які в сукупності дозволяють йому справлятися з цим завданням. Але навряд це буде з першого разу.

Чому діти не виконують прохання батьків із першого разу?

Тому, шановні батьки, не фантазуйте, не вигадуйте пояснення поведінки дитини. Це сильно спотворює картину справжнього стану речей. Краще почитайте будь-яку книгу з вікової психології як мінімум одну. Ці знання допоможуть вам ставити перед дитиною посильні завдання, не витрачати ваші та її нерви даремно.

Знання-це сила, а базисні знання дитячої психології обов’язкові для того, щоб грамотно виховувати дітей, розуміти що і навіщо ви робите, знайти батьківський внутрішній стрижень і позначити вектор руху.

Навіть до простої праски є інформація щодо його експлуатації. Неправильне використання може призвести до пожежі. А у вас – ціла дитина, душа, людина, найулюбленіша і рідна та її добробут ще у ваших руках.

Наведу вашій увазі деякі моменти, які допоможуть вам краще впоратися з темою виконання прохань:

Враховуйте вік дитини. Поява мови це не знак усвідомленості, здатності розуміти та аналізувати процеси, як це робите ви. Дитина на рік може подивитися на вас, якщо ви її покличете, приповзти, прийти. Він може принести вам іграшку, покласти щось у коробку.

Діти 1-2 років можуть виконувати невеликі односкладові прохання. Але їхнє виконання залежить від багатьох факторів, в основному пов’язаних з розвитком дитини, рівнем її втоми та фізичного комфорту. До речі, цей фактор впливатиме завжди, особливо щодо чутливих дітей.

У 3-4 роки діти можуть виконувати складніші прохання, але враховуючи кризу 3-х років, вони можуть не хотіти цього робити. Важливо розуміти, як доносити до них інформацію.

Чому діти не виконують прохання батьків із першого разу?

Тут відіграє важливу роль наявність батьківського авторитету.

До школи дитина вже достатньо дозріває, щоб засвоювати та виконувати дії послідовно. Це з його когнітивним, соціальним і емоційним розвитком.

Як ви бачите, у такій простій справі, як виконання прохань, замішано багато різних процесів. Так, в принципі, і в будь-якій простій, на перший погляд, поведінці.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *