Довгі штори для кухні

0 Comment


Довгі штори є класикою віконного оформлення. Але чи ці довгі штори завжди доречні, якщо кімната невелика по метражу. В даному випадку ми розглядатимемо саме кухню. Якщо ж штори такі у вас вже є і вони вам приносять певну незручність, коли ви знаходитесь на кухні, готуєте їсти або зустрічаєте гостей, то у своїй статті я вам підкажу і дам пару рекомендацій і навідних думок на те, що ж можна зробити з цією довгою шторою або довгою гардиною, щоб вона стала більш практичною.

При оформленні маленького вікна в невеликій по метражу кухні часто виникає питання: якою мають бути довжини штори. В даному випадку незважаючи на класику довгих штор, така модель не завжди практична та функціональна у маленькій кухні. Якщо близько до вікна розташований холодильник, то легка гардина часом заважає, щоб акуратно закрити дверцята. Єдиний плюс даних штор у цій ситуації їх завжди можна вкоротити.

Довгі штори для кухні

Хтось може категорично заявити, що довгі штори не підходять для маленької кухні. Звичайно, в цьому є частка правди, оскільки такі штори плутаються під ногами, або дуже пишні або в драпірування. Як правило, у маленькій кухні вікна неширокі, а якщо, наприклад, є ще й вихід на балкон, то з

Вибором штор тут ситуація ускладнюється. Я рекомендую не робити пишні штори для цих вікон, десь на 1 метр карниза беріть не більше півтора метра тканини.

Якщо ви братимете два метри, 2,20 або 2,50, то це будуть занадто пишні штори. І коли вони висітимуть на маленькому вікні на недовгому карнизі, то вони будуть прикрадати потік денного світла. А за наявності балкона нам треба, щоб денне світло максимально проникало у невелику кухню.

Тому, коли ви вибиратимете в комплект до штор або просто без штор у вас буде гардина, то намагайтеся вибирати легкі тканини, які максимально пропускають денне світло.

До таких тканин відноситься фатин, велика або дрібна сітка та органза.

Для того, щоб нижній край довгого тюлю не чіплявся за ноги і не довелося плутатися в довгій гардині, підібрати її на підхват-магніт. Це один із найпростіших способів підняти довгу штору від підлоги. Декоруючи таким чином гардину, при

наявності, наприклад, широкого підвіконня, ви додатково отримуєте доступ до нього. Якщо, наприклад, він частково є робочою поверхнею або там стоять кімнатні квіти.

Те саме можна зробити і з більш складними щільними шторами їх теж можна декорувати на магніти.

Не забувайте, що штори повинні легко переміщатися карнизом і якщо є вихід на балкон або навіть просто, якщо є необхідність, наприклад, відкрити вікно на провітрювання. Тому за наявності настінного карниза-труби такий вид кріплення як люверси будуть дуже доречні. І плюс до всього вищесказаного зазначу, що люверси додадуть інтер’єру певну особливість. Вони є додатковим декоративним елементом всього інтер’єру в цілому.

Довгі штори для кухні

Штори на люверсах обов’язково повинні бути як мінімум на один сантиметр вище від підлоги. Таким чином, рівномірна складка збереже свою форму. Якщо близько до вікна у вас розташована газова плита, не забувайте про безпеку. Обов’язково приборкайте довгі легкі гардини затискачами та магнітами.

Якщо ж вам потрібно закривати вікно в невеликій кухні щільними шторами, то, звичайно, тоді купуйте для цього випадку такі штори. Але звертайте увагу на негорючість матеріалів. Запитайте у дизайнера-консультанта про ці властивості шторної тканини.

До довгих штор для маленької кухні я відношу і ниткові штори. Вони можуть висіти як самостійно, так і в поєднанні з тюлем. Так само такі штори можна оформити за допомогою шпильки. Вони дуже добре розсіюють денне світло і не заважають проходу на балкон.

Сподіваюся, що моя стаття допоможе вам розібратися з довгими шторами на кухні і зробити правильний вибір.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *