Радянські хитрощі у побуті, які досі можна побачити

0 Comment


Ми живемо за часів, коли технологічний прогрес стрімко заполонює наш світ. Будь-яка електроніка розміром з пачку цигарок має такий набір функцій, що років 20 тому в це неможливо було й повірити. На кожній кухні, у кожному будинку можна зустріти всякі, напхані електронікою побутові прилади, що спрощують втручання людини. Однак за часів СРСР люди не були розпещеними такого роду девайсами і часом виручала просто радянська кмітливість. І деякі люди досі користуються, подібними речами і “лайфках”. Давайте подивимося на деякі речі, які, безумовно, полегшували побутове життя радянських людей, а деякі й донині.

Радянські хитрощі у побуті, які досі можна побачити

Кожен із нас хоча б раз бачив на кришці з-під каструлі, звичайну винну пробку, а в деяких випадках дерево. Сенс дуже простий, у ті часи наш посуд не був обладнаний деякими зручностями. Проте завжди була дуже міцною. Ось береш радянську каструлю і одразу відчувається, що такий посуд на віки. Але погодьтеся, не хотілося б, щоб при варінні супу допустимо обпалюватись за цю петельку, щоб знімати кришку. Ось так і придумали люди просунути пробку з-під вина, щоб щоразу не користуватися ганчірками.

Скажіть, що сучасна дівчина робить зі своїми колготками, якщо побачить на них затяжку чи дірочку? Правильно, швидше за все дівчина їх викине і одягне нові, адже цього добра зараз у достатку та й коштують вони не так вже й дорого.

Але за радянських часів дівчата часто сідали і штопали свої колготки та й одягалися вони не так часто, як зараз. А якщо зовсім ставало погано, то капрон використовували в побуті, для зберігання цибулі наприклад. Або замість марлі, як фільтр, для справжнього вина, квасу або інших напоїв. Навіть сир чи варення проціджували через капрон. А як же панчоха на вінику? Так, це вже точно бачили багато разів, адже панчоха не дає вінику розсипатися.

Радянські хитрощі у побуті, які досі можна побачити

За радянських часів іноді було непросто дістати якусь косметику, особливо в російських глибинках. І що робити, коли у вас закінчився лак для волосся, а вам потрібна хороша зачіска?

Тоді жінки особливо не переживали з цього приводу і наразі такий метод їм допомагав. Замість лаку використовувалася звичайна вода з цукром. Не найкращий варіант, але за не маєтком взагалі – зійде. І зауважте, натуральний засіб без будь-якої хімії!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *