Просто мариную 10 курячих ніжок, нанизую на шпажки та готую з картоплею

0 Comment


Є безліч рецептів, в яких фігурують ніжки курки з картоплею, але я традиційно готую для своїх саме цей. Чим він мене підкорив? Напевно, своїм пікантним смаком, найніжнішим м’ясом, і ароматом. Ця страва входить до числа моїх коханих, тим більше готувати її простіше простого, було б бажання трохи часу. Спробуємо? Добре, давайте починати!

Просто мариную 10 курячих ніжок, нанизую на шпажки та готую з картоплею

Нам потрібно:

– 10 курей. ніжок.

– 1 цибулина.

– оцет 6%, небагато.

– франц. гірчиця 1 ч. л.

– Сіль, молот. перець за смаком.

– солод. гірчиця 1 ч. л.

– Сік лім. 1 ст.

– Соєв. соус 100мл.

– картопля 8 шт.

– Рас. олія 2-3 ст.л.

– Сухий. зелень до смаку.

– Сухий часник, за смаком.

– паприка, до смаку.

Від ніжок відрізаємо краї. Нам потрібне лише м’ясо. Робити це дуже зручно спеціальними ножицями. Потім робимо надрізи, розкриваємо ніжки.

Добре промили ніжки, поміщаємо їх у пакет. Нарізаємо цибульку півкільцями, присмачуємо оцтом, він вирушає в пакет. Починаємо процес маринування, друзі.

Зав’язали пакет, починаємо енергійно трясти. Нехай курочка просочиться цибулею. Розкриваємо. У мисці перемішуємо: сіль, мелений перчик, французьку гірчицю, солодку гірчицю.

Просто мариную 10 курячих ніжок, нанизую на шпажки та готую з картоплею

Також не зайвим буде додати сік лимона, він зробить м’ясо м’якшим. Вливаємо соєвий соус. Далі вливаємо олію, інтенсивно перемішуємо. Цей маринад вливаємо прямо в пакет. Протрясаємо. Нехай пакет постоїть годинку. А ми займемося картоплею.

Картоплю кладемо в лист, нарізаємо її кубиками. Далі нам потрібно посолити бульбу, поперчити, додати паприки, сухого часнику для пікантності, сухої зелені. Присмагли олією. Перемішуємо.

Картоплю вирівнюємо по дну листа. Саме час витягти курочку. вона встигла промаринуватися. Забираємо всю цибулю. Курку насаджуємо на шпажки.

Ці “шашлички” ми укладаємо поверх картоплі. Шпажки повинні стирчати назовні. Кладемо зверху вологий пергамент. Час запікати. Робимо це за температури 180 градусів. Час – 35 хвилин. Далі забираємо пергамент і печемо без нього, 15 хвилин. Як тільки вийде час, сервіруємо стіл. Смачного!

Що ж, друзі, цілком гідна альтернатива класичним шашликам. Просто не потрібно йти на природу, все є в домашніх умовах.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *