Трохи корисної інформації про зубну імплантацію

0 Comment


Всім відомо, що зубні імплантати перестали бути лише життєвою необхідністю у разі адентії (втрати натуральних зубів). Тепер це й естетичний атрибут багатьох охочих добре виглядати. Особливо тих, хто може собі дозволити це дороге задоволення. Не секрет, що деякі люди спеціально видаляють свої рідні, не обов’язково хворі зуби, щоби посмішка зацвіла ідеальним і рівним блиском.

Тим не менш, для встановлення імплантатів не завжди достатньо лише бажання і матеріальних можливостей. Потрібно також переконатися у відсутності індивідуальних протипоказань, яких, до речі, є чимало. Вони можуть викликати неприживання самих імплантатів або навіть призвести до додаткових захворювань. Нерідко після імплантації пацієнтам доводиться лікувати перімплант.

Трохи корисної інформації про зубну імплантацію

Не варто поспішати встановлювати штучні зуби, якщо у вас:

– комплекс серцевих захворювань та порушень кровообігу. Перепади тиску, гіпертонія можуть викликати відторгнення імплантату.

– Тяжкі захворювання пародонту. Це викликає великі труднощі в установці імплантату, а також можливе відторгнення.

– комплекс захворювань імунної системи, результатом яких є всілякі дерматити, патології сполучних тканин, ревматизми. Все той самий ризик відторгнення.

– Сильні деформації прикусу, особливо набуті. Вони несуть ризик поступового усунення імплантату.

– вік до 16 і старше 60. У першому випадку організм вважається недостатньо сформованим для подібних операцій, у другому – багато ризиків, пов’язаних з нажитими захворюваннями.

– Наявність цукрового діабету. Ризики пов’язані з порушенням обміну речовин.

– Прийом лікарських препаратів з побічними ефектами у вигляді порушення тих самих імунних та судинних функцій.

Трохи корисної інформації про зубну імплантацію

Звичайно, величезне значення має гігієна ротової порожнини. Перед протезуванням необхідно повністю залікувати всі навколишні зуби та інші проблеми у роті. Адже будь-який осередок запалення, інфекції або патологічного процесу може викликати все те ж відторгнення імплантату і спровокувати пародонтит або периімплантит.

Однак, враховуючи, що всі перелічені протипоказання мають строго індивідуальний характер, позитивний ефект імплантації є грандіозним. Якщо всі підготовчі умови дотримані та операція проходить успішно, то пацієнт отримує відмінне естетичне прокачування. Людина стає впевненішою в собі, у неї підвищується рівень дофаміну в організмі, мотивація, а отже, і загальна якість життя!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *